Historie kapely

Kapelu založil roku 2003 ještě pod názvem Muzeum Pocitů kytarista a zpěvák Josef Hroník. Po intenzivním zkoušení nahrála skupina ve dnech 13. – 14. listopadu 2003 své první CD nazvané „Kapky“ v sestavě: Josef Hroník – akustická kytara, zpěv, Tomáš Nejedlý – baskytara, Karel Babánek – elektrická kytara, Eva Bolardtová – flétna, Martin Hrachovec – bonga, didgeridoo, Radka Dubská - doprovodný zpěv. Tato nahrávka se nese na folkových vlnách.

Téměř po roce míří Muzeum Pocitů opět do studia, aby zde natočilo svou druhou záležitost, nazvanou „Doteky“, která vyšla 14. září 2004. Kapela v této době a sestavě nekoncertovala, pro širší veřejnost byla neznámá.
Zlomová situace nastala na počátku roku 2005, kdy na místo bong nastoupily klasické bicí. V téměř zbrusu novém složení: Josef Hroník – kytara, zpěv, Tomáš Nejedlý – kytara, Martin Nejedlý – baskytara, Marek Jurkovič – bicí, Kamil Kutlák – vokály, nahrává kapela své třetí CD, nazvané „Tak jedem“. Tato nahrávka naprosto mění tvář kapely po stylové stránce. Skupina začala hrát bigbeat a dočkala se svých prvních koncertů. V létě 2005 střídá Martina Nejedlého baskytarista skupiny Faidon – David „Géba“ Gebler. Zatímco Tomáš skládá reparát z tělocviku(!!!) následuje zkrácení názvu na Muzeum. Na podzim nastupuje kapela opět do oblíbeného studia ve Struhařově, které vlastní Štěpán Kojan ze skupiny Keks a nahrává čtvrté CD s názvem „Jdem Na To“, které křtí 23. prosince 2005 na Jurkofestu v Jílovém u Prahy.

0 Comments:

Okomentovat

<< Home